Bestaat de magische balans als ondernemende, werkende mama? Wat is dan de magische balans?

De magische balans bestaat niet, dat is wat ik kan roepen. Skip die zoektocht maar gewoon, want het is een illusie. Is dat waar?

Als er iets met mijn kinderen is laat ik alles vallen en schakel ik naar dat waar zij behoefte aan hebben. Nu zijn mijn kinderen inmiddels volwassen geworden, waardoor ook zeker het ondernemer als mama is veranderd.

Bewuste keuzes maken

In de jaren dat mijn kinderen kleiner waren, maakte ik bewuste keuzes. Bepaalde offers ook maken, want kan je alle verwachtingen waarmaken? Wil je aan al die verwachtingen blijven voldoen die jij aan jezelf kan stellen? Zo ben ik tegen al mijn principes in toch ook gaan toegeven aan mijn kinderen. Iedere nacht sliepen zij slecht. Uiteindelijk hebben ze jaren bij mij in bed geslapen. Was dat slecht? Voor mij én voor hun was het de juiste keuze. Want daardoor hadden wij allemaal onze nachtrust en kon ook ik overdag gewoon functioneren.

Moet ik……..?

Ik geloof echt dat het bij jezelf ligt hoe magisch de balans kan zijn. Moet ik een groot sociaal leven hebben? Voel ik mezelf verplicht om wekelijks bij vrienden op de koffie te gaan? Of maak ik de keuze om mijn tijd te verdelen over mijn werk en kinderen? En daardoor een minder groot sociaal leven te hebben?

Belemmerende gedachtes

De belemmerende gedachtes in jezelf, hoe bewust ben jij daar van? Wat denk jij over je zelf als werkende en/of ondernemende mama? Inmiddels kan ik terug kijken op de jaren dat mijn kinderen klein waren. Waardoor ik nu weet dat ik mezelf in die jaren vragen had kunnen stellen waardoor ik minder schuld gevoelens had kunnen hebben.

Helpende vragen voor jezelf:

  • Wat is de magische balans die ik voor mezelf probeer te vinden?
  • Probeer dit concreet te maken voor jezelf. Door bijvoorbeeld een moodboard te maken. Of een lijstje te maken van alles wat voor jou bij een magische balans hoort.

Zoals ik het heb ervaren is het vooral de kunst om:

  • Keuzes te maken
  • Flexibel om gaan met dat wat er gebeurt
  • Creatief kunnen schakelen op dat wat prioriteit heeft
  • Prioriteiten stellen
  • Aan jezelf vragen te stellen: Wat heb ik nodig?

Podcast beluisteren?

Ben jij benieuwd naar mijn zoektocht en ervaringen? De tips en lessen die ik heb geleerd? In mijn podcast neem ik jou mee door de jaren waarin ik heb gezocht naar die magische balans. Als alleenstaande, ondernemende mama in combinatie met mijn zieke vader.

Veel luister plezier.

Liefs Susanne Akkermans

Susanne Akkermans

Author Susanne Akkermans

More posts by Susanne Akkermans