TIPS TALENT ONTWIKKELING

Hoe kan je coachen op talent ontwikkeling? Wat ik binnen de kinderopvang en in teams doe, is met iedereen persoonlijk in gesprek gaan. Ik start met vragen stellen. Stap voor stap ga ik samen met de teamleden de talenten ontdekken. Of verder ontwikkelen.

Laat de teamleden zelf doelen stellen die zij maandelijks, per half jaar of per jaar willen gaan behalen. Met het coachen zet ik dan in op de reflecterende vragen. Samen gaan we op ontdekkingsreis. Oefenen ook door opdrachten voor de dagelijkse praktijk mee te geven.

Een voorbeeld van vragen die ik kan stellen bij coaching zijn o.a.:

  • Hoe ziet jouw ideale dag op een kinderdagverblijf er uit?
  • Wat doe jij nu al om jouw ideale dag, iedere dag waar te maken?
  • Waar ontvang jij de meeste complimenten over van collega’s?
  • Bij welke situaties denk jij standaard: Hoezo weet iemand dat niet?
  • Waardoor krijg jij echt positieve energie én die grote glimlach op jouw gezicht?
  • Wat heb jij vanuit jouw collega’s nodig?

Wil jij nog meer ontdekken over coachen op talentontwikkeling? Beluister dan mijn podcast aflevering #12 via jouw favoriete podcast kanaal, of klik op onderstaande link:

Wil jij wekelijks ideeën en tips van mij ontvangen? Download mijn gratis E-Book en schrijf jezelf in voor de wekelijkse nieuwsbrieven

Liefs Susanne Akkermans

Susanne Akkermans

Author Susanne Akkermans

More posts by Susanne Akkermans