De Corona maatregelen: Het Vijf weken plan voor de kinderopvang!

Gewoon even wat tips om meteen toe te passen! Zodat jullie contact & verbinding houden met ouders & kindjes 💜 Zodat ouders thuis kunnen werken en de kindjes vrolijk kunnen spelen thuis 💜

Gratis Corona vijf weken plan?

Wil jij het vijf weken Corona plan ontvangen? Dat kan. Stuur mij een mailtje en je ontvangt gratis het vijf weken corona plan van mij. Zodat jullie als kinderdagverblijf in verbinding en contact blijven met de kindjes. En met de ouders.

En jij als ouder?

Maar wat doe jij nu als ouder zijnde? Ineens is het weer thuis werken met je kinderen. En nu?? De dag is nog maar net begonnen en daar begint al het gezeur en gedoe. Middelste school kind trekt en duwt aan zijn broertje. De grote zus roept tussendoor: “mamaaaaaaa ze vechten weeeeeerrrrrr”….

Of

Die ene afspraak die jij compleet was vergeten en nog moest doen kinderen aan het rond rennen om jou heen.

Of

Na weer een gebroken nacht met je baby, begint de dag ook nog eens met een dwarse peuter. Peuter wil niet eten en ook geen kleding aan doen! Het enige wat peuter wil en doet is de woonkamer soort van verbouwen. Het school kind wat school opdrachten moet maken waar jij bij denkt: ❓❓❓❓

Waar is de nooduitgang???

Waar is de nooduitgang????? Onmogelijke combinatie! Dat wordt vijf weken afzien en bikkelen. Je kan nergens naar toe. Nou echt geweldig ook weer he? Zouden jullie kinderen ook gewoon kunnen gaan spelen? Zodat jij ook nog wat kan doen voor je werk??

Ja zeker kan dat! Probeer te accepteren en ook los te laten. Ja ik weet het, makkelijker gezegd dan gedaan. Toch heeft het “succes” van deze weken thuis werken met kinderen wél echt ook te maken met je eigen mindset. Grenzen stellen. Keuzes maken. Verwachtingen en doelen bij stellen. En soms ook echt wel de structuur gaan inzetten en aan vast houden, al is het doordeweeks.

Podcast

In mijn podcast geef ik tips voor deze vijf weken thuis werken met kinderen. Zodat jullie deze vijf weken gaan zien als een cadeautje en niet als een opgave. Ik vertel er meer over in mijn podcast

Liefs Susanne Akkermans

Susanne Akkermans

Author Susanne Akkermans

More posts by Susanne Akkermans

Leave a Reply