Jouw bedrijfsnaam klopt echt niet Susanne. Waarom heb jij gekozen voor de naam Gewoon Susanne? Zo gewoon is het niet wat jij allemaal doet en al aan ervaringen hebt opgedaan.

Ik moet lachen

Dan moet ik lachen als dat tegen mij wordt gezegd. Eigenlijk verrast het mij dat ik dit zo vaak te horen krijg. Inmiddels bestaat mijn bedrijf 1 jaar. Het eerste jaar met Gewoon Susanne Coaching & Advies voor de kinderopvang was een bevlogen super leuk jaar. Zoveel mooie ervaringen mogen opdoen, leuke professionals mogen ontmoeten en leren kennen. Nieuwe samenwerkingen en online gaan ondernemen naast het offline ondernemen. Corona heeft voor mij gelukkig geen nadelige gevolgen gehad.

Het was spannend

Toch was het even spannend. De sprong in het diepe nemen na 22 jaar zoveel zekerheid, veiligheid en vertrouwen te hebben ervaren binnen mijn eigen kinderdagverblijf. Wat ging ik doen? Was het wel de juiste keuze? Hoe kon ik weer zoveel zekerheden op gaan bouwen? En welke naam ging ik voor mijn bedrijf kiezen?

Brainstormen

Avonden zat ik te brainstormen. Mijn kinderdagverblijf was (en is nog steeds) naar mij vernoemd. De verkleining van mijn eigen naam, Suusje, dat is de naam van het kinderdagverblijf wat ik heb opgericht.

Authentiek en gelijkwaardig

Authenticiteit en gelijkwaardigheid is voor mij belangrijk. Dat moet in mijn naam terug komen. Maar ook voelde het opstarten van mijn nieuwe bedrijf als een soort van volwassen nieuwe fase. Opgegroeid. Ontwikkeld. Persoonlijk en toch ook professioneel. Maar zonder verschillende functies. Geen verschillende functies ofzo, waar ik mezelf ook niet in thuis voel. Dus het werd “Gewoon Susanne”. Want zo voel ik mezelf, ik ben gewoon Susanne. Je hoeft niet tegen mij op te kijken.

Niet perfect

Ook ik ben niet perfect. Ook ik kan soms zoekende zijn naar antwoorden op vragen. En ja ook ik kan mezelf onzeker voelen. Samen antwoorden vinden, dat is wat ik doe wanneer we samen mogen werken. Met elkaar samenwerken vanuit vertrouwen en gelijkwaardigheid. Ik sta naast jou gewoon zoals ik ben.

Grote rugzak

Gewoon Susanne heeft een grote rugzak gevuld met ervaringen maar staat nog steeds met beide benen op de grond. In de dagelijkse praktijk. Tussen de kinderen en alle pedagogische professionals. Samen met elkaar bouwen aan de allerbeste kwaliteit van opvang voor de kinderen in Nederland. Zodat ieder kind zichzelf veilig en vertrouwd genoeg kan voelen om van uit de eigen mogelijkheden zichzelf in zijn eigen tempo te ontwikkelen. Ik kijk samen met jou naar dat waar een kindje nog geen woorden aan weet te geven. Samen kijken we naar dat waar ouders, teamleden en ondernemers behoefte aan hebben.

Gewoon

Gewoon zoals ik ben, vrolijk, impulsief, creatief en enthousiast. Een grote dosis humor breng ik met mij mee, gewoon zoals ik ben. Gewoon Susanne voor alle vragen over ondernemen, opvoeden, pedagogisch handelen, leidinggeven en coachen binnen de kinderopvang. De klanttevredenheid en de uitstraling van de kinderopvang. Voor alle vragen binnen de kinderopvang, van A tot Z, kan je bij mij terecht.

Podcast

Wil je ook nog luisteren naar hoe ik jou meeneem in mijn verhaal over mijn bedrijfsnaam Gewoon Susanne? Beluister dan lekker met een kop thee of koffie podcast aflevering #77 van Kinderopvang in de praktijk “Waarom Gewoon Susanne?”

Liefs Susanne Akkermans

Susanne Akkermans

Author Susanne Akkermans

More posts by Susanne Akkermans