Ik geef Pedagogische Coaching volgens IKK.

Voor Pedagogisch Coaches, Vestigingsmanagers, ondernemers (in de kinderopvang) én Pedagogische Medewerkers geef ik pedagogische coaching volgens wet IKK. Dit kan op locatie maar in deze nieuwe tijd van afstand houden ook online.

Omdat alle coaching maatwerk betreft, geef ik een op maat gemaakte offerte na een eerste intake gesprek. We brengen dan al je wensen in kaart en uiteraard is er de mogelijkheid om op dat moment verdiepingsvragen te stellen. Alles in het belang van zo’n goed mogelijk eindresultaat.

Mijn aanpak
“Waar heb jij vandaag behoefte aan?” Dat is de vraag waar ik een coaching mee start.  Het coachen vind ik super mooi én leuk om te kunnen en mogen doen. Ik zie het coachen dan ook als een mooie tool om een persoon zichzelf te laten ontwikkelen, het beste in de persoon tegen over mij naar boven halen,  vanuit de eigen wensen én mogelijkheden.

Behoefte vaststellen
Voordat ik start met het coachen inventariseer ik waar behoefte aan is. Is er behoefte aan coaching binnen een team? Werkdruk verlagen? Coaching individueel? of coaching ten aanzien van effectief leidinggeven? Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden. Daarom start ik altijd met een vragen: ‘Waar heb jij behoefte aan?’, ‘Wat wil jij met de coaching bereiken?’, ‘Welke doelen wil jij voor jezelf met de coaching behalen?’ En zeker zo belangrijk: ‘Hoe wil de gecoachte zichzelf voelen aan het einde van de coaching én hoe wil de gecoachte de behaalde resultaten gaan vieren.’ Want successen moet je vieren toch?

Aan de hand van het eerste coachingsgesprek ga ik samen met de gecoachte bepalen hoe we de coaching vorm kunnen gaan geven. In de coaching maak ik gebruik van verschillende tools; zo kan ik gebruik maken van video interactie training, rollenspel, spreuken, vragenspel, wandelen, of samen in de praktijk situaties doorlopen op een coachende manier.

Geen adviezen geven
Wat ik de afgelopen jaren heb geleerd is dat je als coach geen adviserende rol vervult. Als coach ben je vooral het hulpmiddel die de vragen stelt zodat de gecoachte zelf kan ontdekken hoe zij zichzelf kan ontwikkelen of waar de belemmeringen liggen of waar juist  het talent en de passie zit.

Maar het is wel mogelijk om mij advies te vragen. Vanuit mijn ervaringen binnen de kinderopvang als ondernemer, als ouder, als pedagogisch medewerker heb ik een brede blik ontwikkeld waardoor ik ook goed weet te adviseren ten aanzien van alle lagen binnen de kinderopvang.

Maar niet alleen kinderopvang. Ook ten aanzien van de opvoeding in thuissituaties. Ook daarvoor ben ik inzetbaar als opvoed coach en kinder coach

De volgende coachingsmogelijkheden biedt ik aan:

  • Jaar pakketten mogelijk voor Pedagogische Coaching op maat
  • Coaching voor pedagogische coaches in de kinderopvang
  • Coaching voor houders / ondernemers in de kinderopvang
  • Coaching voor vestigingsmanagers kinderopvang
  • Coaching voor pedagogische medewerkers (ik verleen externe inzet van de pedagogische coaching volgens de wet IKK)
  • Coaching voor teams
  • Coaching bij veranderingen, fusies, overname en groei van organisaties
  • Coaching kleinschalige en grootschalige kinderopvang organisaties
  • Coaching bij gezinnen thuis als opvoed coach en kinder coach

Kijk ook naar mijn Training Ruimte voor Baby’s.

Wil je coaching op maat in jouw organisatie?

Dan kunnen we het beste in gesprek gaan.