Ik

Ik zorgde voor iedereen, maar wie zorgde voor mij?

‘Je vader is overleden’ hoorde ik aan de andere kant van de lijn. Voor het eerst zou ik een tijdje uitchecken van mijn eigen kinderdagverblijf.

Toen ik twee weken later binnenkwam, kreeg ik naast
condoleances een aantal ongevraagde cadeautjes…

Een teamlid kondigde aan dat ze zwanger was. Direct daarop volgde een ander teamlid, ook zij was zwanger. Vervolgens kwam een derde teamlid me vertellen dat ze ‘No Matter What’ binnenkort op vakantie zou gaan…

Hoe kon ik zo gevangen zijn in de onderneming die ik ooit begon vanuit vrijheid? En hoe kon ik zo serieus geworden zijn? In iets wat ooit begon als een speelverblijf?

Het roer moest om. Andere keuzes. Meer investeren. Opnieuw contact maken met mijn missie en meer loslaten. Nu ik dit schrijf ben ik twee Awards in de Kinderopvang verder, heb ik het kinderdagverblijf succesvol kunnen verkopen en last but not least… deel ik mijn lessen nu met alle ondernemende moeders die een betere moeder willen zijn met de beste onderneming.

Girl do it for you

Een chaotische ondernemende moeder van drie, is wie ik ben

 

Gewoon Susanne zijn is voor mij de volwassen versie zijn van het kind dat in mij zit. Impulsief, enthousiast, zelfspot en humor gemixt met een creatief brein. Een brein dat duizenden mogelijkheden weet te vinden als alles net even anders verloopt dan ik vooraf heb bedacht. Zorgzaam, ja, dat zeker, en toch, ik ben daar ook heel selectief in. Intuïtief zie ik waar iemand behoefte aan heeft. Als een helikopter kan ik een onderneming én leven scannen. Door het stellen van de juiste vragen kan ik makkelijk tot de kern van problemen komen. Ik duik onder de bovenste laag.

Noem me gerust verliefd op het ondernemen, op mijn eigen kinderen en mijn vriend. Maar ook op mezelf, ook al vinden volwassenen dat een beetje vreemd om te horen of lezen.

Tijd

Tijd voor mezelf

Tien jaar lang zorgde ik voor mijn zieke vader. En dat in een tijd waarin ik als gescheiden moeder ook mijn drie jonge kinderen grootbracht. En tegelijkertijd ook mijn eigen succesvolle kinderopvang met een team van professionals runde. Opvallend genoeg was het juist in deze super drukke periode dat ik leerde om tijd voor mezelf te nemen.

Dat is wat ik nodig heb. Tijd alleen. Voor mezelf. Daardoor vind ik alle antwoorden en kan ik blijven ontwikkelen.

Ik ben gek op stedentrips, wandelen, lezen, foto’s maken, moodboards knutselen en quotes verzamelen op Pinterest. Met vriendinnen koffie drinken en bijkletsen, uit eten gaan. Met mijn vriend samen nieuwe plaatsen ontdekken of gewoon lekker thuis zijn met mijn kinderen.

Authentiek zijn. Thuis komen in jezelf. Zijn wie je bent. Dit is voor mij belangrijk.

Het is mijn missie om alle ondernemende moeders in Nederland vooruit te helpen in het authentiek zijn én doen wat hen gelukkig maakt.

Niet vanuit aangeleerde structuren leven, maar wel weten welke voorwaarden jij in je leven nodig hebt. Zodat jij als ondernemende moeder aan jullie kinderen kan laten zien dat het oké is om keuzes voor jezelf te maken. Dat je jezelf op de eerste plaats kan en mag zetten. Niet ten koste van iedereen maar omdat jij weet hoe je alles met elkaar kan combineren. Waardoor jouw kinderen op mogen groeien vanuit trouw zijn en blijven aan wie zij zijn. Juist omdat jij als hun ondernemende moeder laat zien dat jij daarin hun grootste voorbeeld bent.

Jou het thuis gevoel in jezelf laten ervaren. Jou helpen al jouw dromen succesvol te realiseren zonder dat je het gevoel hebt dat je iemand tekort doet of tijd tekort hebt.

Je krijgt de tijd

Jaren dacht ik dat het niet mogelijk was om een of andere magische balans te realiseren als ondernemende, gescheiden moeder van drie kinderen.

Duizend

Duizend vraagtekens hingen er boven mijn hoofd

Ik was net vijf jaar aan het ondernemen en moeder van drie kinderen toen ik gescheiden ben van de vader van onze kinderen. Moeilijke besluiten en moeilijke jaren maar het ondernemen ging gewoon door. Net zoals het opvoeden door ging. Met een grote glimlach op mijn snoet én een gebroken hart en lijf. Niemand zag of wist hoe ik mezelf voelde. Daarbij kreeg ik de zorgen voor mijn eigen vader die ruim 10 jaar ernstig ziek is geweest. Stond ik dan als jonge ondernemende alleenstaande mama met drie kleine kinderen.

Duizend vraagtekens hingen er boven mijn hoofd.

Maar iedere dag zei ik tegen mezelf: “Susanne, ook dit gaat weer voorbij. Ook dit kan jij. Ook hier leer jij van.”

Na ruim 23 jaar een Award Winning kinderdagverblijf gehad te hebben kwam een aanbod op mijn pad om mijn kinderdagverblijf te verkopen. Ik onderzocht wat de mogelijkheden waren én ontdekte dat ik een grote keuze kon gaan maken.

Wilde ik dat? Wat wil ik met mijn toekomst? Durf ik mijn zekerheden op te geven?

Nachten lang huilde ik dikke tranen. Ik voelde me bang om het besluit te nemen. Maar mijn gevoel nam het over van mijn ego en ik verkocht op 1-1-2020, na ruim 23 jaar, al mijn zekerheden en mijn veilige en vertrouwde omgeving.

Op 20-02-20 werd de volwassen versie van mezelf geboren. Mijn nieuwe onderneming, Gewoon Susanne Coaching & Advies. Geen website. Geen plan. Geen rust. Gewoon doorgaan in het tempo waar ik al 23 jaar aan gewend was geraakt.

Ik genoot van alles wat op mijn pad kwam. De kinderopvang was voor mij voorspelbaar en vertrouwd en vanuit deze hoek kwamen diverse aanvragen binnenvliegen waar ik enthousiast JA tegen zei.

Maar al snel ontdekte ik dat ik vooral aan het genieten was van de gesprekken met alle ondernemers.

De ondernemende moeders die mij benaderden en zeiden: “Het is allemaal zo herkenbaar wat je deelt, Susanne”. Hierdoor werd er in mezelf een ont-wikkeling in gang is gezet en, van waaruit ik mijn aanbod uitbreidde.

Als je met mij gaat werken krijg je eerlijke feedback, duidelijke strategieën én duizend en één vragen om te beantwoorden. Ik deel mijn inzichten, lessen en ervaringen met jou wanneer het aansluit op jouw behoeftevraag. Gewoon vanuit wie ik ben, puur en eerlijk maar vooral een vrouw met een dosis ervaringen op het vlak van ondernemen, opvoeden en persoonlijke ontwikkeling.

Thuiskomen is

Gewoon Susanne is ‘Zijn wie je bent’. Zijn wie je van nature bent. Thuiskomen in jezelf.

 

Door te weten HOE je om kan gaan met alle vraagtekens in de opvoeding van jullie kinderen. Maar ook hoe je jouw onderneming kan combineren met jouw gezin zonder het gevoel te hebben dat je keuzes moet maken. Waardoor jij weet wie jij bent, wat jij leuk vindt én vooral HOE je al die verlangens, al die ideeën én al die doelen kan realiseren. Je gaat overzicht ervaren in alle rollen die je nu vervult vanuit een race tegen de klok.