Kinderlijk eenvoudig spelen & plezier maken in de kinderopvang

Ik ontdekte steeds weer het zelfde. Waar is het plezier gebleven? Waar is de grote glimlach en de tijd voor de kinderen en elkaar naar toe gegaan? Hoe kan je als pedagogisch coach vertrouwen op je eigen professionaliteit? Hoe weet je wanneer je welke vragen kan stellen? Hoe kan je om gaan met weerstand in een team? Hoe kan je samen doelen waarmaken? Wat vertel je in de communicatie met ouders? Hoe bereik je klanttevredenheid in de kinderopvang? Hoe geef je leiding aan een team zodat de pedagogische doelen consequent waargemaakt worden?

In de kinderopvang is onwijs veel professionele deskundigheid aanwezig, er wordt geïnvesteerd in de professionalisering. Toch kan het soms “lastig” zijn om deze deskundigheid over te dragen aan of te vertalen naar praktisch handelen. Zodat er plezier en rust ontstaat. Waardoor tijd over gaat zijn voor de kinderen en elkaar. Na een cursus of training verdwijnt langzaamaan de nieuw opgedane kennis naar de achtergrond. Je gaat weer over op de automatische piloot. En ik begrijp dat zo goed. Sterker nog, ik herken het. Ook ik heb jaren vanuit een automatische rondrit door de groepen heen gevlogen. Het was druk en we hadden geen tijd. Totdat ik iets ontdekte.

Op een leuke manier de theoretische kennis bewust gaan toepassen in de dagelijkse praktijk. Het kan. Niet voor een korte tijd, nee echt voor de lange termijn. Bewust zijn van de pedagogische doelen en de ontwikkeling van een kind. De eigen doelen en ontwikkelingen.

Wanneer je als volwassene weet waarom je iets doet, welke effecten jouw handelen hebben en hoe jij efficiënt kan samenwerken ga je problemen voorkomen in plaats van achteraf op lossen.

Daarom heb ik al mijn kennis en ervaringen gebundeld in een praktisch cursus aanbod. Werkboeken, checklists, video’s, podcast afleveringen en coaching van mij. Zodat je zelfstandig of samen met je team kan gaan investeren in het maken van een vertaalslag van theorie naar praktijk.

Alle cursussen kan je in je eigen tijd volgen. De werkboeken, checklists en podcast afleveringen kan je downloaden en bewaren. Na aankoop van een cursus heb je ook life-time toegang tot de cursus van je keuze.

Heb je vragen? Neem dan eens een kijkje op mijn Instagram pagina @kinderopvangindepraktijk of @susannekinderopvangexpert

Je kan mij ook een mail sturen als je vragen hebt.

Gratis E- Book Hoe coach ik mijn teamleden? 

E-Book Hoe coach ik mijn collega's? Gratis Download

Checklist Coaching on the job nu €28,- ex btw:

Hoe kan je coachen on the job? Welke vragen kan je stellen? Wanneer kan je welke vragen stellen? Een praktische checklist om te downloaden. Neem de checklist erbij wanneer je gaat coachen, leg de checklist neer in de groep, of gebruik de checklist als voorbereiding op de pedagogische coaching. 

coaching on the job checklist

52 Coaching tips voor maar €52,- ex btw

Wil jij nog meer ideeën en inspirerende tips over het coachen in de kinderopvang? Start dan vandaag met de 52 Coach tips. Iedere week op maandag ochtend ontvang je 1 waardevolle mail van mij waarmee jij direct aan de slag kan gaan. Je kan de mailtjes bewaren zodat je na 52 weken, ook echt 52 waardevolle tips voor het coachen in de kinderopvang hebt verzameld. 

Gratis E-Book Succesvol leidinggeven 

Inwerken nieuwe teamleden voor maar €38,- ex btw.

Een openstaande vacature in de kinderopvang is super vervelend. Want zonder het juiste aantal medewerkers voldoe je niet aan de eisen uit de wet IKK, maar is er ook onvoldoende aandacht voor de kinderen. Waardoor de werkdruk gaat stijgen. Maar….wanneer de nieuwe collega eindelijk is gevonden moet die collega vaak ook meteen van start gaan in de groepen. Dit is géén standaard inwerk procedure, want die hebben jullie vast en zeker al in jullie bezit. Dit is een checklist waarmee je gaat stilstaan bij de factoren die bijdragen aan het succes van een nieuwe medewerker inwerken. Zodat de nieuwe medewerker voor de lange termijn met jullie wil blijven samenwerken. Het is een checklist die je direct kan downloaden. Waarmee je ook gaat ontdekken hoe de huidige teamleden van waardevol belang zijn bij het verwelkomen en inwerken van een nieuwe collega. Zodat de nieuwe collega ook echt efficiënt kan gaan samenwerken met de bestaande teamleden. Ook dat komt de kinderen en dus de pedagogische kwaliteit ten goede. 

 

 

 

 

Cursus Succesvolle rondleiding voor maar €187,50 ex btw.

Ik heb het geven van rondleidingen altijd als één van de allerleukste werkzaamheden ervaren. Succesvol een rondleiding geven, hoe doe je dat? Zodat iedere ouder JA zegt tegen jullie opvang én direct hun kindje willen inschrijven bij jullie. Het kan. Ook voor de minder favoriete dagdelen in de week. Hoe? Je ontdekt mijn meest succesvolle en waardevolle tips in deze overzichtelijke en praktische cursus. Je ontvangt 19 pagina’s aan tips en ideeën. Voorbeelden van mailtjes en telefoon gesprekken. Een checklist voor ouders én een checklist om een succesvolle rondleiding te kunnen geven. Gegarandeerd dat je met deze snelle praktische cursus veel meer inschrijvingen gaat ontvangen. Je gaat klanttevredenheid ervaren vanaf de allereerste kennismaking. De cursus kan je lekker in je eigen tempo doornemen én bewaren 

Cursus Succesvolle Intake: Investeren in Klanttevredenheid voor maar €187,50 ex btw

Na de succesvolle rondleiding komt het intake gesprek. Waarna de opvang van start zal gaan. Hoe bereik je klanttevredenheid? Op welke manier kan je daar in investeren? Waar hebben ouders behoefte aan? Wat moet je aan de Pedagogisch medewerkers / je collega’s zeker overdragen na een intake gesprek? Welke vragen kan je ouders gaan stellen om te investeren in een optimale persoonlijke band met ouders? Deze cursus bestaat ook uit een PDF bestand met alle waardevolle en succesvolle vragen die ik de afgelopen jaren heb ingezet om succesvolle klanttevredenheid te bereiken. Deze vragen hebben 100% zeker bijgedragen aan het tweemaal winnen van de Award voor beste kinderdagverblijf van Noord Brabant. Wil jij ook samen met jouw team investeren in Klanttevredenheid? Start met de Succesvolle Rondleiding en volg daarna in je eigen tijd de cursus Klanttevredenheid voor lange termijn resultaten in klanttevredenheid.  


Stappenplan Kinderopvang: Pedagogische
Coaching aan de hand van praktische opdrachten. Deze cursus bestaat uit zeven stappen te weten: 

  1. Doelen stellen
  2. Behoefte van het kind
  3. Spelmaterialen
  4. De ruimte als extra pedagoog
  5. Dagritme
  6. Samenwerking
  7. Reflecteren

 Het Stappenplan Kinderopvang kan je in zijn totaliteit volgen. Dan ontvang je coaching van mij, video’s en uitgebreide uitleg en begeleiding van mij. Ook deze cursus volg je volledig in je eigen tempo.

Maar je kan de modules van het Stappenplan Kinderopvang ook los kopen. De losse modules bestaan uit een praktisch werkboek. Voor maar €125,- ex btw kan je vandaag al starten met het waarmaken van pedagogische kwaliteit, pedagogische doelen, een samenwerking die efficiënter gaat verlopen, de ruimte gaan gebruiken als derde pedagoog of juist een gevarieerd spel en activiteiten aanbod gaan aanbieden. Stil staan bij de behoeftes van de kinderen en bewust pedagogisch gaan handelen.

Het Stappenplan Kinderopvang is een totaal concept wat bijdraagt aan het vertalen van pedagogisch beleid naar pedagogisch handelen. Op een leuke, efficiënte en praktische manier. Welke aansluit op de dagelijkse werkzaamheden van de teamleden. Geen extra werk, geen ingewikkelde huiswerk opdrachten buiten werktijd om.

De losse werkboeken uit de modules zijn zeer praktisch en leuk inzetbaar om een studiedag voor het team te organiseren en de doelen uit het pedagogisch coach plan te realiseren. Tevens is het een makkelijke en efficiënte tool om in te  zetten bij het leidinggeven aan het team, meer structuur aan te brengen in de werkwijze van een team, de samenwerking te optimaliseren en ook in de 1 op 1 coaching in te zetten.

Met het Stappenplan Kinderopvang adviseer ik om met de gehele organisatie samen te werken aan de opdrachten uit de werkboeken. Wanneer de hele organisatie hierin met elkaar samen gaat investeren zal het succes van het Stappenplan Kinderopvang gaan stijgen.

De modules zijn ook inzetbaar om een pedagogisch beleid om te zetten naar een praktisch pedagogisch werkplan.

Heb je vragen over de kosten, de werkboeken of de cursus inhoudt? Ziet je werkgever niet de meerwaarde in van het cursus aanbod? Maar jij wel? Neem ook dan even contact met mij zodat we samen kunnen ontdekken wat de mogelijkheden zijn.