De Podcast

   Voor ondernemende moeders

Het is mijn drive om jou het thuisgevoel in jezelf te laten ervaren. Ik wil je helpen om al jouw dromen succesvol te realiseren zonder dat je het gevoel hebt dat je iemand tekort doet of tijd tekort hebt.

#1 Op mijn 22ste had ik een Droom En Nu Sta Ik Hier

Dit is even een spannend moment. Mijn tweede podcast maar nu niet over de kinderopvang maar over mezelf als ondernemer. Want ja als ik ergens ook mega veel van hou is het wel ondernemen. Dat is niet wat ik doe maar wie ik ben. In deze aflevering stel ik mezelf aan jou voor.

#4 Hoe Start Ik Mijn Eigen Bedrijf?

Waar begin je als je wil gaan ondernemen? Hoe kan je een eigen bedrijf starten? Heb je meteen financiële middelen nodig? Moet je grote investeringen doen? Waar begin je met het vinden van antwoorden? 

#7 Structuur En Meer

Wat je als ondernemer echt nodig hebt om succesvol te kunnen ondernemen. Structuur absoluut maar er is nog iets wat je nog meer nodig hebt om succesvol te kunnen ondernemen. In deze aflevering deel ik met jou mijn eigen inzichten en reflectie moment.

#30 Overtuigingen die je tegen werken

Van die negatieve gedachtes die je kan hebben als ondernemende moeder waardoor je geen stap verder komt, dat is waar ik vandaag mijn kijk op deel met jou.

#21 Help: Hoe Ga Ik Om Met Tegenslagen

Ik heb duizend en één tegenslagen op mijn ondernemerspad mogen ontvangen. En als alleenstaande moeder van drie kinderen wil ik ten alle tijd onafhankelijk zelfstandig kunnen blijven zorgen voor mezelf en mijn kinderen. Maar ja, hoe doe je dat als je tegenslagen op je pad ontvangt?

#2 Hoe Kan Ik Tijd Voor Mezelf Nemen?

Ow die zoektocht naar tijd voor jezelf naast je onderneming en misschien ook wel in combinatie met je gezin, je kinderen. Hoe doe je dat? Ik heb het zelf ook als een zoektocht ervaren daarom deel ik graag mijn tips met jou!

De Podcast

   Voor Kinderopvang in de praktijk

Vanuit de liefde voor kinderen begon ik als 22-jarige pedagogisch medewerker mijn eigen kinderdagverblijf. Nu, 25 jaar later, mag ik mezelf tweemaal award winning ondernemer in de kinderopvang noemen. Een prestatie die ik tussen de poppen en de Duplo blokken leerde. Ik gaf leiding aan een team, coachte pedagogisch medewerkers, onderhield contacten met ouders en ontwikkelde mezelf met vallen en opstaan. In deze podcast deel ik allerhande tips over het ondernemen in de kinderopvang. Ik neem je mee in mijn expertise, en dat is doen en denken vanuit een praktische benadering. Door de ogen van een kind. 

#1 Wie ben ik? Het verhaal van een ondernemer, gescheiden moeder van drie en mantelzorger

Ik vertel je wie ik ben maar vooral hoe ik in de loop van de jaren alles heb ontdekt en ervaren in de kinderopvang als ondernemer en als moeder. Ik neem je in vogelvlucht mee van 1998 tot en met 2019.

#51 Opvoeding: Dreumesen

Een dreumes wil alles ontdekken. Overal aan zitten. Hoe ga je daar mee om? Welke spelmaterialen kan je aanbieden en hoe kan je een dreumes iets afleren? Een aflevering voor iedereen die betrokken is bij de opvoeding van de kindjes! Opvoeden pedagogisch handelen.

#71 Opvoeding: De Peuterpuberteit

Peuters! Ze kunnen je soms enorm tot het uiterste drijven. Dwars, koppig, opstandig en vooral nee zeggen!!! Hoe je met de peuterpuberteit om kan gaan, daarover deel ik met jou mijn tips en ideeën in deze podcast aflevering. Voor ouders van peuters en voor de kinderopvang professionals een waardevolle podcast om te beluisteren! Opvoeding en de zoektocht daarin.

#2 Deel 1: Hoe Geef Je Een Succesvolle Rondleiding in de kinderopvang

Voor ouders en voor kinderopvang professionals! Ben jij jezelf bewust hoe aanstaande ouders kijken naar een kinderdagverblijf wanneer zij voor de eerste keer langs komen voor een rondleiding? Ik geef jou mijn tips én visie op een rondleiding in de kinderopvang. Tips en inspiratie over waar let je op? Welke vragen kan je stellen? Welke uitleg geef je aan ouders? Website & social media kort aangestipt.

#10 Opvoeding: Driftbuien

Hoe kan je omgaan met een driftbui? Hoe kan je een peuter helpen in zijn eigen emoties? Zowel voor ouders als pedagogisch medewerkers een waardevolle podcast met korte en praktische tips.

#9 Leidinggeven aan een team! Hoe dan?

Hoe je effectief leiding kan geven aan een team zowel binnen als buiten de kinderopvang.